donderdag 18 april 2024

Kerstkaart week 16/52 WTC

 Alweer donderdag en ik heb nog een kaartje als reminder voor de lopende uitdaging op 52WTC: iets of iemand met een gewei. Op 52WTC zie je vandaag de inspiratiekaarten van Bep en Ineke.
Ik vond in de phd-doos ("projects half done") een afdrukje van een hert, geen idee, waar het ooit vandaan kwam. Maar het kwam nu goed van pas. Deze week dus een traditioneel dier met een gewei😀
Ik gebruikte papier van Joy! dat ik ook al heel lang heb, maar dat wel matchte in mijn ogen:
En de binnenkant:
Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld!

crèmekleurig papier, dp Joy! "Winter Wishes", MD CR1561, afdrukje hert, rhinestones

Tot aanstaande zondag, 21 april, 20 uur, kun je nog meedoen met onze uitdaging "iets of iemand met een gewei". Vandaag kun je natuurlijk ook je wekelijkse kerstkaart plaatsen op 52WTC. Er komt altijd een DT-lid bij je langs.

De komende tijd zal ik nog minder op het blog zijn en ook nog minder reageren bij jullie. We hebben namelijk een ander huis gekocht en de overdracht is al eind juni. Ons eigen huis moet nu zo snel mogelijk verkoopklaar, dus dat betekent minder tijd voor de hobby en bovendien hobbyspullen al inpakken. Ik heb niet erg ver vooruitgewerkt vanwege Long Covid, dus dat betekent dat het hier nog stiller word, helaas. 








Fijne (donder)dag!

donderdag 11 april 2024

Kerstkaart 15/52 WTC

 Donderdag, dus kerstkaartendag bij 52WTC! Op ons blog zie je vandaag de inspiratiekaarten van Marijke en Ingrid. Ik heb weer een kaartje, dat een reminder kan zijn voor de lopende uitdaging op 52WTC
Mijn lief en ik waren onlangs in België, in de omgeving van Antwerpen. Uiteraard wilde ik van de gelegenheid gebruik maken om naar "in 't Woefke" te gaan, aangezien mijn teammaatje Martina daarvoor kaarten maakt 😀 Ik had wit papier nodig maar viel onderweg ook voor een hele leuke stempelset "Get Yeti", met zowaar een hondje met een gewei! Ik gebruikte mijn leuke postzegelmal weer:
De leuke yeti paste helaas niet in een postzegel, dus die mocht aan de binnenkant. Ik kleurde hem in maar bedacht later dat ie waarschijnlijk gewoon wit is, als schutkleur. Nou ja, deze dus niet:
En op de envelop stempelde ik ook nog 2 vriendjes:
wit en rood papier, Waffleflower postage collage die en stempels, Neat&Tangled stempels "Get Yeti",ingekleurd met twinmarkers van Action, tekst binnenzijde Carlijn Design

Doe je mee met 52WTC? Er komt altijd een DT lid langs en het scheelt een hoop stress in december!
Tot 21 april 20 uur kun je ook nog meedoen aan onze uitdaging "iets of iemand met een gewei".


Fijne (donder)dag!

donderdag 4 april 2024

Kerstkaart 14/52 WTC

 Vandaag op 52WTC zie je de kaartjes van Suzan en Martina. Ik had bij mijn knipvellen maar liefst 2 uilen met geweien. Bijzondere combinatie die blijkbaar vaker voorkomt dan je denkt😂
Dus hier een reminderkaartje voor onze lopende uitdaging "iets of iemand met een gewei", waaraan je nog tot 21 april a.s. aan mee kunt doen. Dit leuke uiltje van Eline is al een oudje, maar nog steeds een schatje, hij mag zitten op het takje van de toekan:
En de binnenkant:
lichtblauw, wit en kobaltblauw papier, Darice embossingfolder sneeuwvlokken, stempelset MD MM1631, Eline's Christmas Owls no2, takje MD COL1457, achtergrondje uit de adventskalender van MD 2022

Doen jullie weer gezellig mee met 52WTC? Er komt altijd een DT lid bij je kijken. En tot 21 april a.s. kun je ook deelnemen aan onze uitdaging "iets of iemand met een gewei".








Fijne (donder)dag!

donderdag 28 maart 2024

Kerstkaart week 13/52 WTC

 Week 13, het eerste kwartaal van 2024 ligt alweer achter ons. En ook al is het bijna Pasen, we vieren Kerst in blogland met 52WTC. Het is de laatste donderdag van de maand, dus de bekendmaking van de nieuwe uitdaging. Deze maand koos Colien en zij wil graag "iets of iemand met een gewei". Bij mijn stempels had ik wel hertjes en rendieren, maar dat vond ik zo voor de hand liggen, dus ik zocht nog even verder en vond bij mijn knipvellen een bladzijde uit zo'n kaartenblad met een uil met een gewei. Op zo'n blad staan dan alle onderdelen voor de kaart die zij je willen laten maken (ik had hem eigenlijk even moeten fotograferen), maar ik begon gewoon met alles uit te knippen, behalve de achtergrond en maakte vervolgens dit kaartje:
Met de binnenkant een leuk uiltje van de extra's op het vel:
De uil had eigenlijk 3D ogen moeten krijgen, maar ik had nog precies passende schudoogjes:
Zoals gezegd zaten er leuke extra uiltjes op het vel en die pasten perfect op de postzegelstans:
Met nog wat restjes aan de binnenkant:
Eigenlijk vind ik dit kaartje nog leuker dan de eerste 😁 Ik koos roze voor de achtergrond omdat de bladzijde uit het boek ook een roze achtergrond had.

wit en rood papier, dp CraftEmotions en Kars, afbeeldingen knipvel "Mijn Hobbykaart", stans MD CR1561, touwtje, schudoogjes, rood pompoentje, stans WaffleFlower Postage collage, stempel StudioLight Essentials, roze inkt van Distress

Doe je weer mee met 52WTC? Je krijgt dan zeker blogbezoek van een DT-lid en je vermijdt kerststress (dat is toch mooi zo vlak voor Pasen)!
Aan de uitdaging kun je deelnemen vanaf morgenochtend 7 uur en die loopt dan weer tot het eind van de maand!








Fijne Paasdagen!

woensdag 27 maart 2024

Kleurenkaartteam 3e schakel 2024: donkerpaars en kraft

Kleurenkaartendag in blogland: de laatste woensdag van de maand daagt Martina ons uit om een kleurenketting te rijgen. Bij het donkerpaars van GerJanne koos Nancy dit keer kraft. Een mooie combinatie en ik haalde voor de gelegenheid mijn postzegelstans weer tevoorschijn, dit keer met andere stencils:
Op het kraft werkte ik eerst met witte inkt en daaroverheen met paarse inkt. Hoewel deze stencils en de kleuren zich goed lenen voor sterkte en condoleance kaarten werd het een verjaardagskaart, want die had ik nodig.

En toen ik nog een beetje tijd had maakte ik nog 2 andere kaartjes ook. Eentje met de postzegelstans en houten figuurtjes:
En een klein kaartje met vakjes en houten figuurtjes:
kraft, paars en wit papier, witte en paarse inkt, WaffleFlower postage collage stans en stencils, stempels CraftEmotions, houten figuurtjes uit voorraad, rhinestones

Ook zo benieuwd naar andere creaties in deze kleurencombinatie? Bij Martina vind je de lijst met deelnemers van deze maand!

* Kleurenkaartteam 3e schakel 2024: donkerpaars en kraft

donderdag 21 maart 2024

Kerstkaart week 12/52 WTC

 Vandaag laten Nancy en Miranda hun inspiratiekaarten zien op 52WTC! Ik schreef 2 weken geleden dat ik een productieve kletseldate had gehad met mijn vriendin, de kaartjes die ik vandaag laat zien maakte ik toen ook met die oudere SU-set, de verschillen zijn subtiel:
Met de binnenkant:
En de tweede kaart:
Met de binnenkant (ook subtiel anders):
kraft en crèmekleurig papier, stempelset SU "Warmth & Wonder", diverse SU inkten, bakerstwine, rhinestones, stansen voor passe-partout SU

Doe je ook weer mee met 52WTC? Er komt altijd een DT-lid bij je langs!
En onze uitdaging "kleine restjes papier en sneeuwvlok(ken)" loopt nog tot a.s. zondag, 24 maart, 20 uur!

Fijne (donder)dag!

donderdag 14 maart 2024

Kerstkaart week 11/52 WTC

 Vandaag op 52WTC laten Bep en Suzan hun inspiratiekaartjes aan jullie zien. 
De oplossing van mijn inconsequentie van vorige week was inderdaad dat mijn kaart wit op de voorkant heeft en crème aan de binnenkant, ik zag het pas toen ik foto's maakte. Toch te veel gekletst en te weinig opgelet 😂
Ik had tijdens het kletselen een rijtje boompjes gestempeld en al gemat en wilde ze net opplakken toen ik zag dat ik met inkt gevlekt had. Ik kon niet meer op de achterkant opnieuw stempelen omdat ik het strookje al gemat had. Ik nam het mee naar huis en het lukte me met de inktgum de vlekjes weg te werken! Op mijn werktafel liggen allerlei UFO's en er lagen ook wat gekregen kerstkaarten van een of ander goed doel. De bordeauxrode voorkant vond ik wel passen bij mijn strookje, dus die gebruikte ik als dp:
je ziet het goud niet zo goed, maar het zijn gouden takken. Ik voegde aan mijn boompjes ook wat gouden "ballen" toe, naast de rode die ik al gestempeld had. De binnenkant kreeg een reststrookje:
De binnenkant van de gekregen kaart vond ik niet passen als binnenkant voor mijn gemaakte kaart, maar kon wel weer dienen als achtergrond op een volgend kaartje, waarbij ik het combineerde met washitape en een leuk plaatje dat al geknipt in een mapje zat:
En ook hier kreeg de binnenkant een reststrookje:
En zo ben ik weer 2 kerstkaarten rijker en is er "iets" van de stapel van mijn werkplek opgeruimd 😁

crèmekleurig, ivoor en bordeaux-rood papier, kerstkaart van goed doel, SU stempelset "Warmth & Wonder", gouden stift, groene washitape, Nestability reversed scallop die, plaatje van Yvonne Creations, rode en groene SU inkt, tekst binnenzijde Carlijn Design

Doen jullie ook weer mee met 52WTC? Er komt altijd een DT lid bij je kijken. 
Je kunt ook nog steeds deelnemen aan onze maanduitdaging: "kleine restjes papier en sneeuwvlok(ken)", deze loopt tot 24 maart 20 uur.








Fijne (donder)dag!